Branding is belangrijker dan ooit

door | jul 1, 2022 | Branding | 0 Reacties

Mooie infographic over de kracht van Branding die mij blijft fascineren.

Wat staat er?

Investeer je voornamelijk in sales, dan is het effect van je inspanningen alleen op de korte termijn meetbaar. Het is een lange termijn strategie en heeft ook een veel langere impact. 

Natuurlijk moet je beiden doen, maar Branding wordt door het management nog te vaak niet serieus genomen. Argument: het is duur en niet meetbaar. 

Wat helemaal niet zo is. Branding begint met de juiste mindset en cultuur binnen je organisatie en begint met een hele duidelijke narrative. Jouw verhaal en jouw normen en waarden. 

Door Branding wordt je Top of Mind

De kosten voor om Top of Mind te worden zijn anno 2022 zelfs lager dan de kosten om leads te genereren  (waarvan jij zonder Branding niet de behoefte van hebt doen ontstaan) 

Branding is het resultaat van Demand Generation. Doordat je totaal niet op jouw product focussed maar alleen op de transformatie van jouw doelgroep zal dit bijdragen aan hoe iemand jou ziet. Zodra de koopbehoefte concreet wordt (intent) denkt de koper direct aan jou en komt deze naar je toe.

Spreek een andere KPI’s af met het management

Ik denk dat veel marketeers dit plaatje nog eens zouden moeten bespreken met hun baas. 

De Cost of Sale is daardoor bij leadgeneratie vele malen hoger. Reken het maar uit. 🥹

Teveel B2B marketeers zijn dagelijks bezig met teveel verschillende marketing tactieken. Tot hun eigen ergernis overigens… Hoe meer tactieken (tools) des te groter de complexiteit. En lopen ze allemaal vast. 

De kosten van Branding zit in de ontwikkeling van een hele duidelijk ‘Message‘. Die begint vaak bij de founder van het bedrijf, maar die moet ook doorvertaald worden in alle communicatiemiddelen.

Jouw POV – Point of View moet duidelijk zijn

Het gaat over purpose en welke betekenis jij hebt voor de koper van jouw product. 

Branding is niet iets wat je kunt creëren en vormen precies zoals jij wilt. Wel kun je het proces inrichten. 

Branding is iets wat geleidelijk ontstaat in de ogen van jouw klant. Iedereen kan tegenwoordig aan ‘Branding’ doen. Hiervoor zijn echt geen radio & tv commercials nodig. 

Branding is gewoon belangrijker dan ooit!

Mijn LinkedIn posts met de meeste feedback plaats ik ook hier op mijn blog

Aldo Wink
Aldo Wink

Ik help marketing op te schalen en groei te versnellen – Demand Generation – B2B Marketing Coach & Trainer – Community builder.