Hoe converteer je LinkedIn connecties in nieuwe klanten?

door | nov 13, 2022 | Dark Social | 0 Reacties

LinkedIn is ‘By Far’ het belangrijkste B2B platform en heeft een ongekend potentieel. Steeds meer Marketeers, ZZP’ers en Solopreneurs maken er dan ook een prioriteit van hier business te genereren. 

Maar een post plaatsen met daarin een linkje naar je website waar je een product of dienst promoot? Dat werkt niet, het gaat je niets opleveren. Sterker nog, het werkt averechts. 

Wil je van je content op LinkedIn omzet maken? 

Pak het dan als volgt stapsgewijs aan: 

Stap 1

Schrijf content voor jouw ideale klant. Deel inzichten en kennis. Produceer alleen educatieve en leerzame content. 

Stap 2

Wees super consistent. Schrijf met focus, herhaal veel. Een POV (Point of View) is daarin onmisbaar. Lezers hebben even de tijd nodig om aan jouw boodschap te wennen, te begrijpen wat jouw doel is en in hoeverre je relevant voor ze bent. 

Stap 3: 

Bouw stap voor stap je eigen publiek op. Plaats onder jouw content een CTA waarin je lezers aanmoedigt je te gaan volgen. Moedig volgers aan te liken en te reageren. Dit is de meest effectieve tactiek om je publiek te laten groeien.

Stap 4: 

Maak van je volgers subscribers. Maak wekelijks duidelijk dat je ook een nieuwsbrief hebt. Herhaal elke keer wat de toegevoegde waarde van jouw nieuwsbrief is. (dit kan ook een Podcast zijn natuurlijk)

Stap 5:

Maak van je nieuwsbrief subscribers nu klanten. Dit is het moment om ook aan jezelf te denken. Educatie blijft de kern, ook in een nieuwsbrief, maar maak hier ook duidelijk hoe je jouw subscribers concreet verder kan helpen hun eigen business te laten groeien. 

→ Biedt een gratis (30 min. consult aan
→ Geef 30% korting op een training
→ Vermeld reviews en complimenten van klanten
→ Deel cases

Niemand doet zomaar een grote aankoop. Zorg ervoor dat mensen eerst iets uit kunnen uitproberen van je. 

Denk altijd in kleine opeenvolgende stappen. 

In hoeverre maakt LinkedIn deel uit van jouw 2023 marketing strategie? 


Ik help jou in dat proces je eerste stappen te zetten. Hiervoor heb ik, gebaseerd op mijn eigen ervaring, een nieuwe online training ontwikkeld:

De prijs is is eigenlijk veel te laag, namelijk 150,- EUR.  

De training bestaat uit video’s, leerstof die je in PDF kunt downloaden, opdrachten EN is er elke donderdag een Online Les waar je klassikaal met je vragen terecht kunt. 

Doe je mee? 

Bekijk hier de training: Vraag genereren met LinkedIn > 

Aldo Wink
Aldo Wink

Ik help marketing op te schalen en groei te versnellen – Demand Generation – B2B Marketing Coach & Trainer – Community builder.