De voordelen van remote werken als marketeer

door | sep 5, 2022 | Remote werken, Vacatures | 0 Reacties

Scan jij marketing vacatures op de mogelijkheid tot hybride of remote werken? Remote werken kent vele voordelen voor marketeers. Het vergroot onder andere je productiviteit en creativiteit. Of het nu een workation is, of een co-working café.

Remote werken. Het was tijdens de coronacrisis een must voor veel marketeers in Nederland. En hoewel het gezellig is om na een lange periode weer met je collega’s op kantoor te verschijnen, heeft het thuiswerken zowel werknemers als werkgevers de ogen doen openen.

Zo heb je als marketeer eigenlijk alleen een laptop en goede Wi-Fi nodig om jouw hoofdtaken uit te voeren. Waarom zou je dat niet gedeeltelijk vanuit huis doen? Of volledig vanuit het buitenland?

Jouw ideale werkplek

Remote werken kan op vele manieren ingevuld worden, in binnen- en buitenland. Zie het als een kans om de perfecte werkomstandigheden te creëren. Of dat nu de rommelige eettafel is, of een speciaal vrijgemaakt thuiskantoor, is aan jou.

Misschien werk je wel liever elke dag op een andere plek om zo geprikkeld te blijven. Of zoek je juist de rust op in een bibliotheek. De ideale werkplek is voor iedereen anders.

Uitbreiden van je netwerk

Als jij graag van co-working ruimte naar koffiebar hopt, krijg je ook nog eens de mogelijkheid om in contact te komen met andere marketeers die remote werken. Zo heb je – naast je collega’s –  ook sparringpartners en sociale relaties buíten het kantoorpand.

Wie weet kan je elkaar bij bepaalde projecten advies geven, of een toffe samenwerking aangaan.

Hogere productiviteit

Remote werken geeft jou de ruimte om je werkdagen in te vullen zoals jij dat wilt. Mits je je taken goed en op tijd uitvoert natuurlijk. Dat gevoel van verantwoordelijkheid en vrijheid kan bijdragen in jouw werkgeluk.

En laat dat nou een positieve werking hebben op je productiviteit.

Ruimte voor creativiteit

Tot slot moet je het als marketeer grotendeels hebben van inspiratie en creativiteit. Je hebt het vast al eens ervaren tijdens een vakantie; in een nieuwe omgeving ontstaat er vaak ruimte voor ideeën.

Dat kan je eens testen door een maand vanuit het buitenland te werken, of door een co-working space in jouw omgeving op te zoeken.

Op mijn Job Board voor B2B marketing vacatures vind je veel vacatures die remote uitgevoerd kunnen worden.

Aldo Wink
Aldo Wink

Ik help marketing op te schalen en groei te versnellen – Demand Generation – B2B Marketing Coach & Trainer – Community builder.